Vragen en antwoorden mondhygienist Amsterdam

F A Q

Vragen en antwoorden mondhygienist Amsterdam

Iedereen is natuurlijk anders, elke mond is anders maar gemiddeld genomen bezoek je de mondhygiënist tussen de 3 en 6 maanden. Het hangt echter er vanaf hoe gezond jouw mond is en hoe goed je het verzorgt. Last van bloedend tandvlees? Bijvoorbeeld tijdens het poetsen, flossen of eten? Dan is het belangrijk om direct een afspraak bij de mondhygiënist te maken voor extra adviezen.

Vragen en antwoorden mondhygienist Amsterdam.

Voordat we beginnen dien je een medische vragenlijst in te vullen. Ook is het belangrijk dat je een ID meeneemt. Denk aan röntgenfoto’s van de tandarts, deze zijn handig maar niet verplicht. Tijdens de persoonlijke intake wordt er een behandelplan opgesteld. Er worden geen behandelingen uitgevoerd tenzij er acute klachten zijn. 

Allereerst dien je voor een behandeling  een afspraak te maken. Afspraken dienen uiterlijk twee werkdagen (48 uur) van te voren geannuleerd te worden, dit kan via de website wanneer je inlogt in je account. Ben je niet meer optijd? App je afmelding via Whatsapp 0618252634 of per e-mail info@dentalsuite.nl. Bij een niet tijdige annulering wordt de gehele behandeling in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de verzekering. Tot slot krijg je bij het maken van een afspraak een afspraakbevestiging.

Allereerst bestaat de behandeling voornamelijk uit een volledig onderzoek van het tandvlees, en er wordt inzicht verkregen in het persoonlijke mondzorgplan thuis. Indien nodig zal er tandplaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd. Tot slot worden de tanden gepolijst om zo hun glans te kunnen herstellen.

Nee, dit hoort niet. Gezond tandvlees bloedt nooit. Maak een afspraak bij de mondhygiënist voor een controle en extra verzorgingsadviezen

Heb je een beugel/ aligner of heeft je kind een slotjes beugel? Het is extra moeilijk om je gebit goed schoon te houden tijdens een orthodontistisch traject. Voorkom lelijke vlekken, tandvlees problemen of gaatjes en kom voor extra ondersteuning!

Tijdens je zwangerschap krijg je te maken met grote hormoonwisselingen. Dit kan invloed hebben op je tandvlees en het gebit. We adviseren tijdens de zwangerschap elke 3 maanden een professionele gebitsreiniging te ondergaan voor een optimale gezondheid van je gebit. Ten slotte staat alles namelijk in verbinding met je mond, hoe gezonder je mond des te gezonder je lichaam! 

Het is geadviseerd om al vanaf 12 maanden of binnen 6 maanden na het doorkomen van het eerste tandje te komen voor het eerste bezoek. In de eerste afspraak wordt er een volledig onderzoekje gedaan naar de gezondheid van het tandvlees, tanden, zachte omliggende weefsels, groei van de tandjes en gaan we rustig aan de slag met het wennen en wordt geleidelijk de behandeling opgebouwd. 

Hiermee voorkom je dat kinderen later een angst creëren om naar een tandarts of mondhygieniste te gaan. Neem je kind mee voor een wen behandeling. Alle behandelingen zijn tot slot tot 18 jaar zijn gratis.

Vanaf het eerste melktandje kan er al een gaatje komen. Daarom is het goed om zo snel mogelijk te komen voor een algehele check van de melktandjes en extra ondersteunde adviezen over voeding en babypoetsen. Tenslotte kan er dus in elke tand een gaatje ontstaat ongeacht de leeftijd dus kom op tijd! 

Vragen en antwoorden de mondhygienist amsterdam.


Om te beginnen kan een tandvleesontsteking zich uitbreiden rondom de tanden en kiezen naar het kaakbot. Bovendien kan het tandvlees daardoor los laten daardoor ontstaat een ruimte (de pocket). In deze ruimte ontstaat tandplak. Door deze tandplak verplaatst de ontsteking zich nog verder naar beneden. Het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden ruimtes (de pockets) dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis.

Het tandvlees kan terugtrekken, dit is vaak niet mooi. Bij terugtrekkend tandvlees zijn de wortels bloot en kunnen de tanden en kiezen gevoelig zijn bij het poetsen, warm en koud, zoete of zuur. Helaas wanneer het kaakbot afgebroken is kan zich dit niet meer herstellen. Het kan zijn dat door parodontitis er zoveel kaakbot verdwijnt dat de tanden en kiezen los gaan staan en zullen uitvallen.

Een behandeling bij de mondhygienist kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen.
De mondhygiënist moet het tandplak en tandsteen in de verdiepte pockets verwijderen door een professionele  diepte reiniging.
Bovendien is het belangrijk de tandplak boven de tandvleesrand zelf elke dag te weg te halen. Dit kan ten eerste met een elektrische tandenborstel en een rager of tandenstoker. Zorg wel dat je een juist product gebruikt, vraag altijd aan de mondhygieniste welke producten geschikt zijn voor jouw gebit. 

Een aantal groepen loopt extra risico. Ten eerste:

  • Rokers: Ook reageren rokers minder goed op de behandeling van parodontitis.
  • Diabetes: ook diabetes (en dan vooral de niet goed ingestelde diabetes) geeft een verhoogde kans op het ontstaan van parodontitis. 
  • Stress: psychische stressonderdrukt de afweer van het lichaam. Daardoor heb je een verhoogde kans op parodontitis.

Ook zwangerschap, meerder systemische ziekten maar ook medicijngebruik kunnen van invloed zijn op parodontitis. Daarom is het belangrijk dat je en mondhygiënist op de hoogte zijn (en blijven) van je gezondheid.

Dit houdt in dat er zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van single use plastics. De Less Waste Aanpak is een ethische, economisch en efficiënte manier om zo structureel minder afval te produceren om zo te streven naar een duurzame natuurlijke manier van bedrijfsvoering.

Vragen en antwoorden mondhygieniste Amsterdam.

 

Het is belangrijk dat je op je gemak bent wanneer je een behandeling ondergaat bij de mondhygiënist. Er zijn tegenwoordig nieuwe technieken beschikbaar om de pijn zo veel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Als er tandvleesproblemen aanwezig zijn kunnen sommige behandelingen onprettig aanvoelen maar ook dit is afhankelijk van de persoon en van de ernst van de ontstekingen in de mond. Wanneer de behandeling niet prettig is, laat het dan weten aan de mondhygiënist. The Dental Suite streeft er naar de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. De mondhygiënist kan de behandeling zo nodig onder lokale verdoving uitvoeren.

Vragen en antwoorden mondhygieniste Amsterdam.

 

De meeste mensen zijn zich inmiddels wel bewust van het feit dat roken niet gezond is. Het kan voor veel medische problemen zorgen. Veel mensen realiseren zich niet dat roken ook kan leiden tot tandverkleuring, tandvleesaandoeningen en in sommige gevallen zelfs tandverlies.

Vragen en antwoorden mondhygieniste Amsterdam.

Alle betalingen verlopen via Infomedics. Indien er nog een rekening openstaat wordt er geen vervolgbehandeling uitgevoerd. Je dient zelf al ingeplande afspraken tijdig te annuleren.

Vragen en antwoorden mondhygieniste Amsterdam.

The Dental Suite streeft ernaar om zo goed mogelijke zorg te verlenen, zodat je na afloop tevreden bent over je bezoek en de behandeling. Mocht je onverhoopt ergens niet tevreden over zijn, neem dan contact op met de praktijk. Tevens is The Dental Suite aangesloten bij de beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten. De NVM verzorgt de klachtenprocedure

Bezoek onze sfeervolle en goed bereikbare praktijk